Wie ben ik? Alma Boerland

Ik ben nogal recht voor zijn raap, noem het een flinke Rotterdamse instelling. Met andere woorden: What you see is what you get.
Ik heb een beetje een rare verstandhouding met schoonheid. Aan de ene kant hou ik erg van mooie dingen, maar tegelijkertijd zie ik dat schoonheid iets heel betrekkelijks en onbelangrijks is.
Ik ben dol op de natuur, kan echt enorm genieten van een mooie vogel of een druppel aan een blad.
Ook maak ik graag foto’s en schilder ik portretten, ook daarin is schoonheid van mens en natuur mijn inspiratie.
Ooit noemde iemand mij in haar boek: A holder of the needle of dreams. Het was het grootste compliment dat ik ooit kreeg.
Previous slide
Next slide

Ik was al vroeg gefascineerd door schoonheid. Toen ik zestien was, veranderde mijn tienerkamer al in een schoonheidssalon. Ik hielp mijn vriendinnen met hun wenkbrauwen, hun puistjes en hun make-up. Ik had ook al voor mijn 18e mijn diploma schoonheidsspecialiste op zak. En sindsdien heb ik niet stil gezeten. Ik was er als een van de eersten bij toen in Nederland de permanente make-up bekend werd. Ik vind het de beauty uitvinding van de eeuw, dus stond vooraan om erover te leren.

Toen ik de medische opleiding ging doen en tepels ging pigmenteren, merkte ik dat ik helemaal mijn ei kwijt kon. Daar zat een missende schakel. Zo kon ik op een diepgaandere manier met schoonheid omgaan. De balans tussen uiterlijk en innerlijk kwam ineens zo mooi samen.

Schoonheid is namelijk niet alleen wat iedereen ziet, maar vooral ook wat je zelf ervaart. Van daaruit is mijn passie om vrouwen na borstkanker te helpen ook ontstaan. Ik herstel wat er niet meer was. Die blik in hun ogen als ze voor het eerst in de spiegel kijken is onbetaalbaar.

Daarom leer ik dit ook zo graag aan anderen, zo kunnen we samen nog veel meer vrouwen bereiken en helpen om ook daar waar niemand het ziet weer een gevoel van weer compleet zijn te laten ontstaan.

Ik droomde er vroeger al van om juf te worden, dus zo komen mijn dromen en passies mooi samen!